Wonen in Cascade

Een betaalbare koopwoning? Het kan in Cascade. Midden in het centrum van Alkmaar komen 87 duurzame appartementen waar je écht samen leeft. Onze visie is dat gebouwen weer (micro)dorpen moeten worden, waar mensen elkaar kunnen vinden en helpen. Ontmoeting en sharing staan dus centraal in Cascade. Daarbij is dit het eerste gebouw in Alkmaar dat volledig vanuit bewonersperspectief – met een eigen sharing-concept – is ontwikkeld.


De naam Cascade

En waarom de naam ‘Cascade’? Een cascade is een soort waterval die trapsgewijs naar beneden stroomt. Die indeling herken je meteen als je het gebouw ziet. De twee gebouwen hebben een hoofdingang aan de Stationsweg en de Helderseweg. In het midden komen bergingen, een fietsenstalling voor alle bewoners en bij de entree in beide torens vind je straks een pakketkast. Zo kun je al jouw pakjes makkelijk ontvangen, of je boor uitlenen aan de buren.


Caas Architecten

Caas Architecten wil dat binnenstedelijk wonen aantrekkelijk is voor jong en oud. Hier is Cascade een goed voorbeeld van. Met verschillende woningtypen, een goed bereikbare en veilige fietsenstalling, gemeenschappelijke dakterrassen en een gezamenlijke daktuin wordt dit mogelijk gemaakt.

Het thema voor de architectuur van Cascade is “ruwe bolster, blanke pit”. Dit wordt teruggezien in het metselwerk van alle straatgevels. Die zijn namelijk in verschillende kleuren levendiger gemaakt met verschillende metselverbanden en verspringende horizontale banen. De gevels tussen de gebouwen, terrassen en de daktuin zijn bekleed met verticale panelen in verschillende lichte tinten. Aan de gevels worden serres gehangen met glazen schermen die je kan sluiten om het geluid van de omgeving te dempen.

Het geprinte patroon op de glazen balkonhekken laat het zicht op de straat vrij en tegelijkertijd wordt de privacy gewaarborgd. Het patroon is geïnspireerd op de smeedijzer hekwerken van de balkons aan de Stationsweg. Door de uitgekiende plattegronden en kozijngen met glas tot op de vloer is het wooncomfort en de kwaliteit van wonen hoog.

De hoogbouw aan het Noordhollandsch kanaal vormt de stadsentree vanuit het noorden en markeert de toekomstige wandel- en fietszone van de kanaaloever naar het stationsplein. De laagbouw aan de Stationsweg is afgestemd op de kleinschaligheid van de spoorbuurt. Zo zijn de twee geschakelde gebouwen van Cascade zorgvuldig ingepast in de stad.


Grootste groene gevel van Alkmaar

Wist je dat Cascade de grootste groene gevel van Alkmaar krijgt? Met zoveel planten op én rondom het gebouw ontstaat er een soort natuurlijke airco. De grote daktuin is een plek waar iedereen in de zomer samen kan komen om beschutting te vinden tijdens warme dagen. Al het groen reduceert CO₂ en hittestress én draagt bij aan een hogere luchtkwaliteit. In Cascade kun je zelfs samenwerken om de tuinen te onderhouden. Zo besparen jullie servicekosten en het geld dat overblijft? Daar kan vast een leuke BBQ mee worden georganiseerd.


Visie van de ontwikkelaar

Wonen moet betaalbaar blijven. Dit kan alleen als we dingen samen slimmer gaan doen. In Cascade woon je daarom mét en voor elkaar. En dit alles in een leuke en behulpzame omgeving. Niets is fijner dan het gevoel dat je altijd bij iemand aan kunt kloppen. Natuurlijk woon je in je eigen moderne appartement, maar doordat je in Cascade veel deelt, is nog meer mogelijk.


Samenwerking BOT & Timpaan

VOF Horizon Ontwikkeling is een samenwerkingsverband van projectontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp en ontwikkelende aannemer Bot Bouw uit Heerhugowaard. De partijen kennen elkaar goed en werken al vele jaren samen. In de regio hebben zij al veel mooie projecten mogen ontwikkelen en realiseren. In Alkmaar hebben zij de voormalige schoollocaties aan de Jan de Heemstraat en Bergerweg herontwikkeld tot project Bergerveste. Hiermee wonnen zij in 2015 de Gouden Baksteen. Daarnaast hebben zij gezamenlijk Hoevervaart, De Hoef XL en meer recent De Bloemaert in Alkmaar gerealiseerd.


Aanmeldformulier

Heb je belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Cascade? Meld je dan via onderstaand formulier aan als belangstellende. Na het invullen van het formulier, ontvang je op het door jou aangegeven e-mailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met de inloggegevens voor jouw persoonlijke account.