Hier een antwoord om de meest voorkomende vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

De verkoop is gestart op 16 september 2021. De eerste inschrijving liep tot 27 september. Je kunt je nog wel als reservekandidaat opgeven. Bekijk nu het aanbod. Wens je je kanditaat te stellen voor jouw voorkeursappartementen? Log in met je account. Heb je nog geen account? Die kun je hier aanmaken. In jouw account staat het digitale inschrijfformulier: https://www.cascadealkmaar.nl/account/digitaal-inschrijfformulier/

Alle appartementen zijn verkocht. Je kunt je nog als reservekandidaat inschrijven via het digitale inschrijfformulier in je account. Heb je nog geen account? Maak die hier aan. In je account vind je hier het digitale inschrijfformulier: https://www.cascadealkmaar.nl/account/digitaal-inschrijfformulier/

Als je geen appartement toegewezen hebt gekregen hoor je dit uiterlijk 1 oktober per mail. Je komt automatisch op de reservelijst te staan. Als een kandidaat-koper om wat voor reden dan ook het appartement niet koopt of kan kopen, wordt het toegewezen aan een van de reservekandidaten.

De definitieve verkoopstukken ontvang je bij het eventuele eerste optiegesprek. Dan ontvang je ook de koperskeuzelijst en de verkooptekeningen met elektravoorzieningen.

Bij nieuwbouwprojecten komt het regelmatig voor dat de financiering van de woning niet haalbaar blijkt te zijn. Dit is voor zowel de koper als de ontwikkelaar jammer. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom belangrijk dat geïnteresseerden die zich inschrijven goed op de hoogte zijn van hun financiële mogelijkheden. Wanneer alle kopers de zekerheid hebben van een financieringsverklaring, is de kans groter dat het project sneller verkocht is en er gestart kan worden met de bouw! 

We raden je daarom aan een financieringsverklaring te regelen en bieden je bij de definitieve inschrijving de mogelijkheid om deze te uploaden. Het is niet verplicht om de check te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financieringsverklaring dient ten alle tijden door een erkend financieel adviseur gedaan te worden. Op de verklaring moet in ieder geval staan wat je maximale leenbedrag is.

Voor de woningen met een verkoopprijs tot en met € 248.000,- VON gelden een aantal notariële regels. Dit betreft onder andere een zelfbewoningsverplichting voor de eerste 5 jaar, conform de regels van gemeente Alkmaar, gekoppeld aan een anti-speculatiebeding.

De sociale koopappartementen zijn de appartementen met een prijs tot en met € 248.000 vrij op naam. Een inschrijver met een jaarinkomen tot €55.000 of een gezamenlijk inkomen tot € 65.000 krijgt voorrang bij toewijzing. We toetsen dit inkomen met een inkomensverklaring van 2020 van de belastingdienst. Dit kun je gratis opvragen op de website van de belastingdienst.

Bel één van onze makelaars als je hier nog vragen over hebt.

Magneet Makelaars: 072 - 509 60 70 of VLIEG Alkmaar: 072 – 511 06 00

De sociale koopappartementen zijn de appartementen met een prijs tot en met € 248.000 vrij op naam. Een inschrijver met een jaarinkomen tot €55.000 of een gezamenlijk inkomen tot € 65.000 krijgt voorrang bij toewijzing. We toetsen dit inkomen met een inkomensverklaring van 2020 van de belastingdienst. Dit kun je gratis opvragen op de website van de belastingdienst.

In Cascade komt een Bring-Me Box. Hiermee kun je pakketjes laten bezorgen zonder dat je thuis bent en zie je op je telefoon wie er aanbelt en kun je mensen binnenlaten. Dus ook de bezorger. Je krijgt een notificatie als je post hebt. Ook pakketjes retour zenden kan gemakkelijke vanuit je eigen box. Ideaal voor als je veel online shopt, maar niet altijd thuis bent om een pakketje aan te nemen!

Samen met Area of People hebben Timpaan en Bot Bouw de Cascade-app ontwikkeld. Via de Cascade-app blijf je op de hoogte van wat er bij de andere bewoners speelt. Even wat gereedschap lenen? Samen een gezellige BBQ organiseren? Lekker tuinieren op het gezamenlijke dakterras? Je regelt het via de app. Meer informatie vind je in de brochure bij de verkoopdocumenten.

Wij verwachten te starten met de bouw in het tweede kwartaal van 2022.

We verwachten het project op te kunnen leveren in het tweede kwartaal van 2024.

Cascade krijgt de grootste groene gevel van Alkmaar. Met zoveel planten op én rondom het gebouw ontstaat er een soort natuurlijke airco. De grote daktuin is een plek waar iedereen in de zomer samen kan komen om beschutting te vinden tijdens warme dagen. Al het groen reduceert CO₂ en hittestress én draagt bij aan een hogere luchtkwaliteit. De appartementen zelf zijn natuurlijk gasloos. Door de deelauto en het station voor de deur heb je straks geen eigen auto meer nodig.

Cascade heeft twee fantastische gedeeld dakterrassen. Met deze groene buitenruimte nodigen wij alle bewoners van Cascade uit om elkaar op te zoeken. Daarnaast kun je gebruik maken van de deelauto. Maar je deelt niet alleen spullen of een ruimte. Via de app deel je het ook als je hulp nodig hebt, of hulp wilt aanbieden. Zo leef je in Cascade écht samen.

Ja, jouw woning wordt standaard voorzien van een badkamer en toiletruimte met sanitair en tegelwerk.

Nee, maar de appartementen in categorie 1 en 2 (de appartementen met een koopsom van maximaal € 248.000,- von) beschikken over een zogenaamde keukenpost van € 1.900 inclusief btw. De appartementen in de categorieën daarboven worden zonder keukenpost aangeboden.

In Cascade zitten verschillende diensten in je servicekosten, zoals het abonnement van de deelauto, de Bring-Me Box, de groene gevels, onderhoud van de gemeenschappelijke dakterrassen, de Area of People app, de liften, de schoonmaak van de gezamenlijke ruimtes, de glazenwassers en uiteraard de standaard administratieve kosten van een VvE. Deze kosten zullen tussen de € 2,- en € 2,50 per vierkante meter liggen. Bijvoorbeeld: voor een appartement van 50m2 komt dit neer op € 100,- tot € 125,- per maand.

De appartementen worden aangeboden zonder, met één of twee parkeerplaatsen. Op de prijslijst vind je hiervan de prijzen en de verdeling van het aantal parkeerplaatsen per bouwnummer.

We hebben samen met IKEA toffe interieurplannen gemaakt met bijbehorende shopping lists. De ontwerpen vind je bij de verkoopdocumenten. Laat je alvast inspireren! We denken graag met je mee.

Er zijn heel veel voordelen aan het kopen van een nieuwbouwappartement. We zetten er hier een paar voor je op een rijtje. 

Er zijn om te beginnen geen onderhoudskosten bij nieuwbouw, want alles is net nieuw en gaat jaren mee. Je woning voldoet aan de hedendaagse eisen en wetten en is daardoor extra comfortabel. Dat betekent isolatie tegen hitte en kou, maar ook tegen geluid en er is een goede luchtkwaliteit. Dit zorgt er onder andere voor dat je energiezuinig en duurzaam woont. 

Daarbij leg jij zelf de basis voor je nieuwe studio of appartement. Je bedenkt welke keuken en badkamer je wilt. Alles wat jij nodig hebt om optimaal te kunnen leven en precies in jouw stijl. Daarbovenop komt ook nog eens dat jij de eerste bent die er woont! Alles is fris en nieuw: je wordt op geen enkele manier met een vorige bewoner geconfronteerd (want die is er niet).