Stads wonen Alkmaar

In het centrum van Alkmaar woon je op een prachtige en dynamische plek. Je bent midden in de stad en leeft in een gloednieuwe omgeving in de buurt van het spoor, naast Station Alkmaar. Met moderne hotels, kantoren en woningen wordt dit een bruisende groene rand waar veel te beleven is. Winkels en restaurantjes zitten op loopafstand en de trein en bus vind je letterlijk om de hoek. Koffietje doen of een terrasje opzoeken? Je bent er zo!


Situatiekaart

Cascade ligt aan het spoor en dichtbij de stad. Eigenlijk bevindt Cascade zich in het verlengde van het busstation van Alkmaar, aan de Stationsweg en de Helderseweg. Vanaf de Helderseweg loop je via de Victoriebrug naar de overkant van het water, waar je onder andere de VUE bioscoop en Podium Victorie vindt.Geschiedenis van Alkmaar

De belangrijkste dag in de geschiedenis van Alkmaar is 8 oktober 1573. Op deze dag versloegen de dappere Alkmaarders het Spaanse leger in de 80-jarige oorlog. Elk jaar wordt op en rond 8 oktober de Alkmaars overwinning gevierd tijdens het ‘Alkmaars Ontzet’.

In 1254 kreeg Alkmaar stadsrechten en ging het erg goed met de bevolking van Alkmaar. Alkmaar werd een rijke handelsplaats, waar voornamelijk veel kaas werd verkocht. Veel van de historische gevels die te zien zijn in de stad, zijn overblijfselen uit deze tijd. En niets voor niets wordt Alkmaar nu de ‘Kaeskoppenstad’ genoemd en zijn er al vele kaasmarkten geweest op het welbekende Waagplein.


Gebied in ontwikkeling

Ook het Centraal Station van Alkmaar wordt prachtig in de toekomst! De gemeente Alkmaar heeft samen met de NS, architectenbureau VenhoevenCS en ingenieuradviesbureau #Sweco een concept ontwikkelbeeld gemaakt voor het stationsgebied Alkmaar. Het gaat om het gebied vanaf het Noordhollandsch kanaal tot en met de Zocherbuurt.

Het concept ontwikkelbeeld is een visie voor de komende 15 jaar. De loop- en fietsroutes naar de binnenstad moeten onder andere verbeterd worden. Ook is de wens om aan de noordkant van het station meer woningen te maken. Daar staan nu namelijk alleen maar kantoren. Uiteindelijk zal het gebied nog groener en bruisender worden. Hier is Cascade natuurlijk al een mooi voorbeeld van.

Ook leuk om te weten: er is een plan om een plein te maken aan de centrumkant met verschillende voorzieningen of zelfs een groene boulevard die Bloemwijk en Overstad met een park langs het spoor verbindt.


Makkelijk bereikbaar

Via de hoofdingang aan de Stationsweg en de Helderseweg stap je Cascade binnen. Bij de entrees in Toren Oost en West vind je pakketkasten. Zo hoef je niet thuis te zijn als jouw pakketjes worden bezorgd. Je neemt vanaf hier zo de lift naar jouw verdieping of gaat met de trap. Er zijn ook 61 parkeerplekken beschikbaar, met een prijsrange van € 17.500 tot € 20.000 VON. Maar je kan hier prima wonen zonder auto. Pak gewoon de deelauto of de trein – je woont immers naast Station Alkmaar. En het centrum is zo dichtbij, je hebt eigenlijk geen auto nodig


Aanmeldformulier

Heb je belangstelling voor een nieuwbouwwoning in Cascade? Meld je dan via onderstaand formulier aan als belangstellende. Na het invullen van het formulier, ontvang je op het door jou aangegeven e-mailadres een bevestigingslink en na bevestiging een email met de inloggegevens voor jouw persoonlijke account.