15-10-2021

Run je eigen micro-dorp met de app van AREA of PEOPLE

Cascade is een echt micro-dorp, maar waar komt deze term eigenlijk vandaan? We spraken over dit onderwerp met Joan Ronner, Founder & CEO van AREA of PEOPLE.   

Sinds wanneer bestaat AREA of PEOPLE en waar komt het idee van micro-dorpen vandaan?
AREA of PEOPLE is in 2018 opgericht. Eigenlijk ontstond er een shift van pand naar klant. Dit houdt in dat de vraag ontstond of er simpelweg stenen worden gestapeld en een gebouw wordt opgeleverd óf dat er echt een plek wordt gecreëerd waar bewoners tevreden zijn en samen met elkaar kunnen leven. In een micro-dorp dus. De ontwikkelaar heeft nauwelijks invloed op de tevredenheid van de klant, maar met behulp van deze app komt daar verandering in.

Waar jong en oud met elkaar in contact worden gebracht

Op welke manier speelt de app hierin een rol?
Bewoners zijn je ogen en oren in een gebouw. Zij weten precies wat er in en rondom het gebouw speelt. Door de regie aan hen te geven, kunnen zij samen met de vastgoedprofessionals het micro-dorp runnen. Doet de lift het niet? Eén melding in de app en zowel de bewoners als de property manager zijn hiervan op de hoogte.

Vanaf wanneer kan de app worden gebruikt?
Zodra jij het contract van jouw woning hebt ondertekend, krijg je een uitnodiging via de app. Hierin staat informatie over het gebouw en het woongebied, maar ook uitleg over hoe de app werkt. Je kunt al direct met je toekomstig buren in contact komen. Wel zo leuk!

Natuurlijk komt dan ook de dag waarop je gaat verhuizen. Wil je zeker weten dat je gebruik kunt maken van de lift om alle spullen te vervoeren? Via de verhuiskalender boek jij een tijdslot voor de lift. Handig hé? De app helpt je dus bij praktische zaken, maar heeft ook een sociale functie. Je ontmoet elkaar en helpt elkaar. Dit versterkt de sociale cohesie in het gebouw.

De app, waar lief en leed met elkaar wordt gedeeld

En eenmaal daar?
Als je helemaal bent ingetrokken in je nieuwe huis, kan je je aanmelden voor verschillende groepen. Net waar jij behoefte aan hebt. Ben je nieuw in Alkmaar? Meld je dan aan voor de groep waar alle tips over de omgeving worden gegeven. Nog iets nodig voor je nieuwe huis? Er is ook een marktplaats-groep. Alles wat je nodig hebt, kun je hier vinden. 

Waarom is deze app fijn voor bewoners?
De verhuizing is een drukke periode: er komt van alles op je af. De app van AREA of PEOPLE zorgt dan voor een zachte landing. Je kunt alles snel organiseren, zodat je relaxed kunt gaan wonen. Eenmaal thuis is het tijd om het micro-dorp te gaan runnen. Dé plek waar iedereen weet waar en bij wie je moet zijn met problemen. Of juist om leuk nieuws te delen. En de community coach is altijd dichtbij.

Na 3,5 jaar zit nog steeds 62% van de gebruikers 4 minuten per dag op het platform